Masmajou ligt aan de rand van een gehucht te midden van een prachtig landelijk gebied op de grens van de Tarn en de Aveyron (Occitanie), een van Frankrijks meest verleidelijke en betoverende regio’s.

De regio is rijk aan historie. Sinds de Middeleeuwen hebben de gebeurtenissen en bewoners een stempel gedrukt op het land. De Romeinen, de Catharen, de 100- jarige oorlog hebben historische gebouwen, wijngaarden en op de top gebouwde dorpjes achtergelaten. Meer recente beroemde personen als Toulouse-Lautrec, Jean Jaures en Sir Norman Foster hebben hun handtekening gezet, de laatste bij het ontwerpen van de brug bij Millau ( ’s werelds hoogste brug.

Maar het is niet alleen de historie, ook het eten is niet te versmaden, cassoulet, Roquefort kaas, soucisse de Toulouse, foie gras en vele verrukkelijke eend-gerechten. Voor de sportievelingen is er o.a. Cap Découverte, een veelzijdig natuur- en buitensportgebeuren.

Ook kunnen we de catering verzorgen voor groepen als beide gîtes verhuurd zijn (maximale bezetting).

De boerderij is gebouwd in 1856 en werd steeds verder uitgebreid naarmate de familie groeide. Wij zijn de tweede familie die nu het bezitten, veel van de originele details zijn behouden gebleven en geven de boerderij zijn oorspronkelijke karakter.

Als u een prachtig en comfortabel vakantieverblijf wenst hoeft u niet verder te zoeken.

 


Zonsondergang van de gites

Alle pagina's © NCB / Masmajou 2003 - 2017